![]() |
| Aşk Mektupları, Sevgiliye Mektuplar, Sevgi Dostluk Mektupları, Veda Mektupları, Aşk Mektupları, Sevgiliye Mektup, Aşk Mektubu, Ask Mektupları |
| attention: Konuya cevap yazmadan yazı ya da resim kopyalayamazsınız. |
![]() |
|
|
Seçenekler |
|
|
#1 | |
![]() ![]() |
![]() ![]() Yolculuk, birilerini, bir yerleri görmek üzere ikamet adresinden bir süre için ayrılmak ve oraya geri dönmek... Sözcüğün bu dar anlamına uygun bir yolculuk yapıyorsanız, yani sizi bekleyen tanıdıklara, tarafınızdan görülmeyi bekleyen mekanlara, yüzlere doğru gidiş-gelişte yolculuğun malum zahmetlerinin dışında bir problem yaşamayacaksınız demektir. Neticede bir yerlere, birilerine ulaşıp, çoklarının göremediği ilginç yerleri, ilginç yüzleri görüp döneceksiniz ve böylelikle yolculuğunuzu anlamlı, haz duyulur bir yolculuk kılacaksınız: ![]() Uzun bir geçmişimiz var Hiç yorulmadan En azından bir kere eğlenceli beşik Ancak, sizi belirleyen yerlerden ve şeylerden uzun süre ayrilma/ ayrilmama, terketme/terketmeme, terkedilme/ terkedilmeme seçimi olarak alindiginda anlami degişiverecektir yolculugun ve trajik bir boyut kazanacaktir: "Sen" yolcu oldugunda geride gözleri yaşli, gönlü yarali bir "O" birakiyorsan, "O" yolcu oldugunda "Sen" ayriligin hüznüyle ve götürülmeme kirginligiyla geride birakiliyorsan, bunlardan da önemlisi gidişleriniz gönüllerinizin ülkelerinden de bir ihraçsa, bir masal iklimine uzanip, varla-yoku birleştiren masalsi paradokslara yaslanacaksiniz: ha biz varız ha bir maskeli balo Saygıya durup üstünde bir gecede Bir sır payı katlayıp sade bir kahveden Keyifsiz bir detayın hükmüyle ha biz yokuz ha biz seferde ![]() "Sen" ve "O", git gidemiyor, kal kalamıyorsanız, yolculuğa ilişkin her sözcük bir yumruk gibi boğazlarınıza tıkanıyor, yolculuğa ilişkin her düşünce beyinlerinize bir ahtapot gibi sarılıyorsa, hıçkırık nöbetleri arasında bir gidip, bir geri dönüyorsanız, suskunluğun isyanını terennüm eden şarkıları susturamıyor, ayak uçlarınıza takılıp kalan gözlerinizin yüreklerinizden bakışlarını engelleyemiyorsanız, bir var bir yok soluklarınız ikinizin arasında size rağmen yeniden hep yeniden ahitleşiyorlarsa, an be an büyüyen ellerinizi gizleyecek ceplerden yoksunsanız ve ayrılmanın, vedalaşmanın bir tür ölmek olduğunu biliyorsanız, aşkın bir dilden basit ama yoğun bir çeviri yapacaksınız: Ya bu kez ölenleri görmeliysek Ya sen kuş olup gitmeliysen bir trenle ![]() Cayma/caydırma harekatını da içeriyorsa yolculuk düşünceleri, "Sen" ve "O", güzellikleri, kolaylıkları, çirkinlikleri, zahmetleri aynı cümlede birleştirip, alternatif eylemleri bir hatırlıyor bir unutuyorsanız, ihtimallerin yüksek cebirini çözmeye çalışıp duracak, baktınız yine olmuyor, hüzünlü tespitlerden tehditler üreteceksiniz : Parka dolalım park bizi alır önce Seyrimizden bir sabah kazanır Eğri fakat daha çok eğrilmez bir şoförle Sayısız rampaya katlanır ya güneşten daha zengin sofraya diz çökeriz ya sen kuş olur gidersin bir trenle Yolculuğa endekslenmiş düşünceleriniz, hüzünleriniz, sevgileriniz, inatlarınız, iknalarınız, merhametleriniz, acımasızlıklarınız, kabulleriniz, retleriniz, alternatif teklifleriniz, masallardan getirilmiş tehditleriniz her şeye rağmen bir bütünse, yaşanılabilir bir ortaklığın altını çizerek, yolculuğun değil ama en azından bir şiirin serüvenini bitireceksiniz: Oysa sergimize kuşlar gelir uzanır. gökkuşağı çiçek açtı çok oldu şiirlerle selamlaşmayalı anlatmayalı içimden geçenleri karanlık bir kök üstünde otururken zaman akasyaları ağlattığım çok oldu geceleri kışkırtıcı bir yay çiziyordu ayın yansısı camlarını kırdım kuytu odalarımın boyut boyut havasızlıktan korktum belli makaslar alıp düş kıpırtılarımdan kırık dökük aynalarda geçtim ışığın kırılma yerlerinden girip gölgelerin koluna sesini kıstım gecenin ve bağırdım nefesim yettiğince hey ağaçlar kuşlar çiçekler keresteden yapılmış ev tanıyorum renklerinizi biliyorum giz dünyanız var herbirinizin tanıyorum sizi de geri tepen başdöngülerim duyuyorum nefesinizi gizler ülkesinden bakın şu sıradışı sur dışı duvarlara suç ortağıydı bir uçtan bir uca karanfillerin ve sırdaşıydı böğürtlenler şamandırası gözlerimizin bir tutsağın özgürlük türküsünden el gibi gelip geçse de umut suçsuzu barışa kavuşturdu kırıntılarını kazılardan topladım ellerimle kuşlarla savurdum kuzey yıldızına ve gökkuşağına ,, bakın bakın! gökkuşağı çiçek açtı üzerinde hıncahınç çocuk sesi Uçun kuşlar uçun doğduğum yere Şimdi dağlarımda mor sümbül vardır Ormanlar koynunda bir serin dere Dikenler içinde sarı gül vardır. Uçun kuşlar uçun burda vefa yok Öyle akar sular, öyle hava yok Feryadıma karşı aksi seda yok Bu yangın yerinde soğuk kül vardır. ![]() ![]()
![]() |
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to multimedia For This Useful Post: | Derin (08-26-2010) |
| Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş =) |
| Sayfayı E-Mail olarak gönder |
|
|
#2 |
![]() |
hayatımızı farklı yönden ele almış bir yazı ve şiir teşekkürler canım
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| anlamlı hikayeler, anlamlı yazılar, ask mektupları, ayrılık mektupları, aşk adına makaleler, aşk adına yazılar, aşk bilgileri, aşk hakkında bilgi, aşk hikayeleri, aşk için yapılacaklar, aşk insana ne yapar, aşk makaleleri, aşk mektubu, aşk mektupları, aşk nedir, aşk paylaşmaktır, aşk paylaşımları, aşk sözleri, aşk testi, aşk yarası, aşk yazıları, aşk üstüne, aşk üstüne yazılar, aşk ölçer, aşk önerileri, aşk öyküleri, aşkın analizi, duygu bahçem, duygulu mektuplar, duygusal aşk mektuplar, duygusal aşk mektupları, duygusal aşk yazıları, duygusal hikayeler, duygusal mektuplar, duygusal yazılar, dünya duysana, elveda mektupları, güzel sözler, güzel yazılar, hasret hikayeleri, hasret mektuplar, hasret mektupları, hayata dair, hayata dair yazılar, hazır aşk mektupları, hikayler, hoşçakal mektupları, ihanet mektupları, kalp ağrıı, kalp yarası, karşılıksız aşk mektubu, kıskançlık mektupları, kıssadan hisse yazılar, köşe yazıları, makaleler, manalı anlamlı yazılar, manalı aşk yazıları, manalı yazılar, nazlı sevgiliye mektuplar, platonik aşk mektupları, sevda hikayeleri, sevda mektupları, sevgi adına yazılar, sevgi hikayeleri, sevgi mektupları, sevgi yazıları, sevgi öyküleri, sevgiliye mektup, sevgiliye mektuplar, sevgiliye mektuplar aşk mektupları, sevgiliye özür mektupları, tutku hikayeleri, ünlü yazarlardan yazılar, ünlü yazarların aşk yazıları, öyküler, Özlem aşk mektupları, özlem hikayeleri, özlem mektupları |
| Seçenekler | |
|
|