![]() |
| Flash Yapma Programları. Flash proğramları, müzik sıkıştırma proğramları, video proğramları |
| attention: Konuya cevap yazmadan yazı ya da resim kopyalayamazsınız. |
![]() |
|
|
Seçenekler |
|
|
#1 | |
|
Flash Buton Hazırlama Butona Link Verme
Bir çok yerde parça parça bulabileceğiniz dersi ayrıntılı olarak aktarmak istedim Başlayalım Butonumuzu ayrıntılı olması için bazı özellikleri de kullanarak hazırlayalım Rectangle Tool aracı seçelim Fill color Linear seçelim ![]() Round Rectangle Radius aracını seçelim radius 25 ayarlıyalım butonumuzu kenarlarını yuvarlak oval yapmak için ![]() ![]() Gerekli ayarlamayı Fill Transform Tool aracı ile yapalım bu işlemde Fill Transform Tool aracının ne işe yaradığını görmüş olduk ![]() Text Tool aracı ile yazımızı yazalım ![]() Butonumuzu seçip F8 tuşu ile convert to symbol penceresini açalım seçeneklerden buton seçeneğini seçelim name penceresine ad yazalım ![]() Yapyığımız çalışma grup haline geldi Edit symbol penceresinden butonumuza verdiğimiz adı tıklayalım ![]() Timeline 4 adet kare görmektesiniz şimdi bu kareleri sizlere anlatayım ![]() ![]() 1. up- normalde butonun nasıl görüneceğini belirler. 2. over- Mouse butonun üzerine geldiğinde butonun görünümünü belirler. 3. down- Mousea tıklandığı zaman butonun durumunu belirler. 4. hit- Mouse’un tıklama alanını belirler. Dört kareyede keyferme ekliyoruz görüm durumlarını düzenliyoruz daha açıklamalı olsun diye tek tek resimli izah edeyimUp konumunda ![]() Ower Konumu yazı rengi değiştim ![]() Down konumu burada yazımı değiştim ![]() Hit durumu Size bırakıyorum burası mause ile tıklama için belirleyeceğiniz alandır banner logo vs yaptığımızda tüm alanı kapamak için kullanabilirsiniz yapılacak işlem rectangle tool aracı ile çerçeve yapmak olacak Tüm hazırlıklar bitti şimdi link verelim scene1 tıklayalım sahneye geçelim ![]() Actions – Frame menüsünü geçmek için butonu seçelim sağ tuş actions penceresini seçelim veya alt menüden ![]() Kodları ekleyeceğimiz pencere açılacak eğer pencere açılmazsa resi mdeki seçenekten expert mode geçin ![]() ![]() Kodları açılan pencereye ekliyoruz on (press) {gotoAndPlay(2); } Yazılı kodlarda on(press)buton üzerine tıklama anlamında gotoAndPlay seçeneği ise gidileçek frame numarası gitmediğinizi istediğiniz frame sayısını yazıyorsunuz denemek için bir frame belirleyin oraya bir şekil çizin çalışmasını deneyin Herhangi bir URL adresine link verelim on(press) { getURL("http://www.photoders.com" "_blank");} verdiğim kodları eklerseniz bu işi de başarmış olursunuz Test etmek için Control Test Movie seçeneği ile test edebilirsiniz Menü den File save as farklı kayıt yapalım file>Puplish Preview seçeneğini seçelim ![]() Açılan pencereden seçenekleri seçelim tamam diyelim ![]() Final butonun çalışmayı izlemek butonumuzun çalılşmasını izlemek için linki tıklayın butonu sayfa üzerinden izletme imkanı olmadığ için link ekledim Alıntıdır.
![]() biRiLeri bizi qözedLio.. heRqezin qöZü bizDe... ![]() |
||
|
|
|
| Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş =) |
| Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
| Etiketler |
| buton flash yapma, buton yapma, flash buton hazırlama, flash buton hazırlama butona link verme, flash buton yapma, flash buton yapımı resimli anlatım, flash buton yapımı ve link verme, resimli anlatım, resimli flash buton yapımı |
| Seçenekler | |
|
|