Geri git   Romantik resimler, Smileyler, Gifler, Gül Resimleri, Travel Guide, Tatil Merkezleri, Oteller, Hotels, Türkiyede Tatil, Türkiyenin en büyük resim sitesi > GİF ANİMASYON PROGRAMLARI GİF YAPMA PROGRAMLARI GRAFİKLER > Flash Yapma Programları.

Flash Yapma Programları. Flash proğramları, müzik sıkıştırma proğramları, video proğramları

attention: Konuya cevap yazmadan yazı ya da resim kopyalayamazsınız.

Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler
Eski 03-19-2011, 03:14 PM   #1
Baş Belası
 Baş Belası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Flash Buton Hazırlama Butona Link Verme, flash buton hazırlama, flash buton yapma, flash buton yapımı ve link verme, buton flash yapma, buton yapma, flash buton yapımı resimli anlatım, resimli flash buton yapımı, resimli

Flash Buton Hazırlama Butona Link Verme

Bir çok yerde parça parça bulabileceğiniz dersi ayrıntılı olarak aktarmak istedim
Başlayalım
Butonumuzu ayrıntılı olması için bazı özellikleri de kullanarak hazırlayalım Rectangle Tool aracı seçelim Fill color Linear seçelim

Round Rectangle Radius aracını seçelim radius 25 ayarlıyalım butonumuzu kenarlarını yuvarlak oval yapmak için

Gerekli ayarlamayı Fill Transform Tool aracı ile yapalım bu işlemde Fill Transform Tool aracının ne işe yaradığını görmüş olduk

Text Tool aracı ile yazımızı yazalım

Butonumuzu seçip F8 tuşu ile convert to symbol penceresini açalım seçeneklerden buton seçeneğini seçelim name penceresine ad yazalım

Yapyığımız çalışma grup haline geldi Edit symbol penceresinden butonumuza verdiğimiz adı tıklayalım

Timeline 4 adet kare görmektesiniz şimdi bu kareleri sizlere anlatayım

1. up- normalde butonun nasıl görüneceğini belirler.
2. over- Mouse butonun üzerine geldiğinde butonun görünümünü belirler.
3. down- Mousea tıklandığı zaman butonun durumunu belirler.
4. hit- Mouse’un tıklama alanını belirler.
Dört kareyede keyferme ekliyoruz görüm durumlarını düzenliyoruz daha açıklamalı olsun diye tektek resimli izah edeyim
Up konumunda

Ower Konumu yazı rengi değiştim

Down konumu burada yazımı değiştim

Hit durumu
Size bırakıyorum burası mause ile tıklama için belirleyeceğiniz alandır banner logo vs yaptığımızda tüm alanı kapamak için kullanabilirsiniz yapılacak işlem rectangle tool aracı ile çerçeve yapmak olacak
Tüm hazırlıklar bitti şimdi link verelim scene1 tıklayalım sahneye geçelim

Actions – Frame menüsünü geçmek için butonu seçelim sağ tuş actions penceresini seçelim veya alt menüden

Kodları ekleyeceğimiz pencere açılacak eğer pencere açılmazsa resimdeki seçenekten expert mode geçin

Kodları açılan pencereye ekliyoruz
on (press) {gotoAndPlay(2);

}
Yazılı kodlarda on(press)buton üzerine tıklama anlamında gotoAndPlay seçeneği ise gidileçek frame numarası gitmediğinizi istediğiniz frame sayısını yazıyorsunuz denemek için bir frame belirleyin oraya bir şekil çizin çalışmasını deneyin
Herhangi bir URL adresine link verelim
on(press) {
getURL("http://www.photoders.com""_blank");
}
verdiğim kodları eklerseniz bu işi de başarmış olursunuz Test etmek için Control Test Movie seçeneği ile test edebilirsiniz
Menü den File save as farklı kayıt yapalım file>Puplish Preview seçeneğini seçelim

Açılan pencereden seçenekleri seçelim tamam diyelim

Final butonun çalışmayı izlemek butonumuzun çalılşmasını izlemek için linki tıklayın
butonu sayfa üzerinden izletme imkanı olmadığ için link ekledim

Alıntıdır.

Bu Konuyu Facebookta Arkadaşlarınla Paylaş

<------------------------ İmza ------------------------>

biRiLeri bizi qözedLio..
heRqezin qöZü bizDe...

Baş Belası isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş =)
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yeni Konu aç Cevapla

Etiketler
buton flash yapma, buton yapma, flash buton hazırlama, flash buton hazırlama butona link verme, flash buton yapma, flash buton yapımı resimli anlatım, flash buton yapımı ve link verme, resimli anlatım, resimli flash buton yapımı

Seçenekler